Makaron czaniecki pappardele z tuńczykiem

Makaron czaniecki pappardele z tuńczykiem

     Składniki ;

  • 90 gram makaronu pappardele na osobę
  • 100 gram tuńczyka z puszki w kawałku
  • 1 jajko na twardo
  • sos beszamel na bazie maggi – przepis na sos na blogu
  • sól , pieprz , szczypiorek do posypania
  • sałata,ogórek,pomidor do przybrania

    Wykonanie ;

Makarony Czanieckie to wieloletnia tradycja i doświadczenie w produkcji przyjaznej środowisku . Znajdziemy tutaj cały wachlarz różnych kształtów i smaków makaronów . Nie ustępują makaronom Alzackim i śmiało mogą konkurować z nimi na europejskim rynku .Każdy znajdzie swój ulubiony makaron . Pragnę wam przybliżyć tą markę i pokazać jak pięknie wyglądają na talerzu . Pappardele gotujemy tylko 9 minut , więc szybki obiad czy kolacja jest do wykonania podczas wypicia kieliszka aperitifu . Musimy mieć ugotowane na twardo wcześniej jajka . Można do nich dodać troche majonezu , ale gwarantuję , że sos beszamelowy robi super robotę i nic wiecej nie potrzeba . Makaron gotujemy wg. opisu na opakowaniu . W tym czasie robimy beszamel z dodatkiem maggi – sos ma być czuć maggi i kolorek powinien być brązowy . Na talerze ukladamy zieleninkę , tuńczyka osączonego z nadmiaru oliwy oraz jajko pokrojone w plastry . Wszystko dosmaczyć wg. gustu . Makaron odcedzić i gorący nakładać na talerze . Polać sosem beszamelowym a wszystko posypać szczypiorkiem . I proszę bardzo gotowe danie w 10 minut zachwyci biesiadników . Do tego proponuję białe wino półsłodkie Gewurztraminer na przykład .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *