Muszle durum nadziewane szparagami z pomarańczą

Muszle durum nadziewane szparagami z pomarańczą

Składniki na 1 osobę ;

  • 4 muszle durum z błonnikiem
  • 2 szparagi zielone – mogą być same nóżki
  • 2 – 3 cząstki pomarańczy bez błonek
  • 2 pieczarki usmażone na szybko na maśle
  • pół ugotowanej marchewki
  • pół łyżki kukurydzy z puszki
  • natka pietruszki , koperek , bazylia do dekoracji
  • sól , pieprz z młynka do smaku
  • łyżka majonezu
  • plaster szynki – jeśli jadacie mięsko

    Wykonanie ;

31 lat tradycji Czanieckich makaronów i ponad 40 rodzajów ,to mówi samo za siebie , że mamy do czynienia ze wspaniałym makaronem . Jeśli chcecie mile zaskoczyć gości polecam szybką przystawkę lub w większej ilości – danie na wykwintną kolację. Tym razem użyłam dużych muszli Durum z błonnikiem – Amber 100% . Dla wtajemniczonych powiem , że przywiozłam te makarony aż do Luksemburga , żeby zagościły na tutejszych stołach – proszę śledzić bloga , będą ciekawe przepisy , ale wracając do naszego dania – Makaron ugotować wg. wskazówek na opakowaniu . Marchewkę oraz szparagowe nóżki ugotować 12 minut . Ostudzić w zimnej wodzie i osuszyć , a w tym czasie obrać pomarańczę z błonek . pokroić szparagi , marchewkę i pomarańczowe cząstki . W salaterce wszystko wymieszać z kukurydzą , dodając majonez , sól , pieprz z młynka , posiekaną natkę i koperek . Napełnić muszle durum , ułożyć na półmisku , udekorować szynką i pieczarkami oraz zieleniną . Ostudzić w lodówce około 2 godziny . W ten sposób mamy szybkie , pożywne i lekkostrawne danie . Kieliszek białego półsłodkiego Pinot-Gris jest wręcz wskazany do tego dania .



3 thoughts on “Muszle durum nadziewane szparagami z pomarańczą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *