Omlet pieczony z tuńczykiem i łososiem

Omlet pieczony z tuńczykiem i łososiem

     Składniki ;

  • 5 jajek
  • garść świeżego szinaku
  • 3 łyżki parmezanu
  • sól , pieprz, zioła prowansalskie
  • 1 pomidor bez gniazd nasiennych
  • 150 gram tuńczyka z puszki
  • 150 gram łososia gotowanego na parze
  • szczypior – dymka

                 wykonanie;

               To danie opracowałam , żeby uniknąć smażenia . Omlet jest wilgotny i bardzo smaczny . Tuńczyka odsącz na sitku . Łososia oraz tuńczyka rozdrobnić na spore kawałki  . Pomidora oczyścić z gniazdek nasiennych . Wszystkie składniki pokroić i wymieszać w misce . Przyprawić solą , pieprzem I ziołami  . W drugiej misce ubić jajka jak na omlet – można dodać łyżkę mąki  , ale ja nie dałam . Do formy wyłożyć papier do pieczenia i wyłożyć równomiernie składniki suche , zalać jajkami i posypać parmezanem . Pieczemy pół godziny na turboobiegu w temperaturze 180 st. C. do suchego patyczka .

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *