SOS ARGENTYŃSKI CHIMICHURRI

SOS ARGENTYŃSKI CHIMICHURRI

      Składniki ;

  • 1 spory pęczek pietruszki
  • 2 czubate łyżki posiekanego oregano
  • 0,5 do 3/4 szklanki oliwki z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili
  • sok z 1/4 cytryny
  • 2 łyżki octu jabłkowego BIO
  • sól , pieprz mielony

             wykonanie;

  1. Bardzo szybki sos do mięsa ryby czy makaronu .Sprawdza się w upalne dni kiedy nie mamy ochoty gotować . Pietruszkę , oregano , papryczkę chili i czosnek zmiksować w blenderze lub drobno posiekać . Połączyć z oliwką z oliwek , octem , sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem z młynka . Ostudzić w lodówce jeśli podajecie na zimno . Tutaj jest użyty do makaronu chińskiego i kurczaka smażonego z ziołami.
  2. Nowość sprawdzamy 123 test



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *