O mnie-kilka słówek


Witam bardzo serdecznie na mojej stronie „Kuchnia Europy”

Nazywam się Ewa Stępniewska-Mathys. Ukończyłam szkołę gastronomiczno-hotelarską jak i pomaturalne studium zielarskie II stopnia. Połączenie bardzo przydatne w kuchni, gdzie zioła nadają smak i aromat. Prowadziłam własne Bistro w Warszawie oraz w pobliskim Pruszkowie przez wiele lat, następnie zielarnię w Warszawie. Los tak się ułożył, że wyjechałam do Paryża w 1998 roku i zostałam tam na dłużej. Mieszkałam też w Belgii i Luxemburgu, razem uzbierało się 19 lat. Zajmowałam się tam gastronomią, poznałam smaki tamtych krajów. Dziś pragnę Wam przekazać to czego się nauczyłam w krajach zachodniej Europy,  jak i styl życia z tych krajów. Nauczyłam się, że kuchnia nie musi być wyszukana, aby dobrze smakowała. Można przyrządzić wspaniałe dania szybko, estetycznie i bardzo smacznie za niewielkie pieniądze.

Ta strona jest skierowana do wszystkich, którzy sobie cenią dobre jedzenie, biesiadę z przyjaciółmi czy intymne spotkanie we dwoje przy świecach. Postaram się tutaj przybliżyć dania, których jeszcze nie ma na co dzień w naszym polskim menu, a które zasługują na uwagę. Zapraszam bardzo serdecznie do przeglądania menu, obiecuję je uzupełniać codziennie o nowe ciekawe wpisy.

Z miłością do kuchni pozdrawiam serdecznie.

Ewa Stępniewska-Mathys