Zapiekanka z kurczakiem pod pierzynką z sera

Zapiekanka z kurczakiem pod pierzynką z sera

     Składniki ;

  • ćwiartka pieczonego kurczaka
  • 2 szklanki ugotowanego makaronu świderki
  • 1 malutka puszka groszku
  • troche posiekanej natki
  • sos beszamel
  • 150 gram utartego sera emmentalera

    Wykonanie ;

Najczęściej robię to danie gdy zostanią mi kawałki pieczonego kurczaka . Makaron gotujemy al’dente , dodać groszek i kawałki kurczaka bez skóry oraz posypać natką pietruszki . Jeśli zostało sosu z pieczenia kurczaka to robię z niego pół na pół z mlekiem sos beszamel . Do sosu dodaję curry Madras lub zwykłego curry . Zalewam danie sosem a następnie posypuję utartym emmentalerem . Zapiekam w temp. 180 st.C. przez 20 minut z turboobiegiem . Gwarantuję , że to danie szybko znika kochani .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *