Polędwiczki z kurczaka z gruszką z woka

Polędwiczki z kurczaka z gruszką z woka

     Składniki ;

  • pół kg polędwiczek z kurczaka
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 gruszka konferencja
  • sos sojowy
  • pieprz cytrynowy
  • przyprawa tajska do woka – opcjonalnie
  • sól , imbir ,czosnek granulowany
  • szczypiorek do posypania
  • oliwa z oliwek do smażenia

    Wykonanie ;

Polędwiczki pokroić w paseczki , skropić sosem sojowym i posypać przyprawami . Dobrze wymieszać i odstawić na pół godzinki . Jarzyny pokroić w słupki , gruszkę w półplasterki . Najpierw obsmażyć cebulkę i marchewkę , dodać ogórka i za 3 minuty dodać gruszkę . Na oddzielnej patelni obsmażyć polędwiczki , często mieszając , aby sie zezłociły z każdej strony . Przerzucić do woka z jarzynami i gruszką , w razie potrzeby dodać jeszcze ciut sosu sojowego . Wszystko razem podsmażyć 4 – 5 minut i gotowe danie . Szybko , smacznie i wygląda bardzo ładnie . Tutaj podałam z puree z selera , przepis na blogu . Posypane szczypiorkiem cieszy oko .

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *