Polędwica z Czanieckim makaronem pappardele w sosie chrzanowym

Polędwica z Czanieckim makaronem pappardele w sosie chrzanowym

      Składniki na 2 osoby ;

  • 1 polędwica wieprzowa
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 łyżki oliwki z oliwek
  • 1 duża łyżka chrzanu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • sól , pieprz do smaku
  • 100 gram makaronu pappardele na osobę

    Wykonanie ;

Bardzo szybki obiadek z efektem WOW – proszę bardzo . Makaron Czaniecki sam w sobie jest bardzo smaczny , a z polędwicą tworzy już wyjątkowe danie . Polędwiczkę pokroić w skośne plastry grubości palca . Można zbić tłuczkiem , ale niekoniecznie . Obsmażyć z dwóch stron na oliwce z cebulką pokrojoną w piórka . Gdy polędwica nam się ładnie zarumieni – dodajemy chrzan , sól i pieprz oraz pół szklanki wody . Przykryć i poddusić około 15 minut . W tym czasie gotujemy makaron pappardele . Do naszego sosu z polędwicą dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej , która podkręci smak chrzanu . W zasadzie sos będzie odpowiedniej gęstości bez zagęstników , kto lubi może dodać trochę śmietany . U mnie jest bez śmietany , tylko wyrazisty smak chrzanu , a mięsko rozpływa się w ustach .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *