Jajecznica ze szczypiorkiem

Jajecznica ze szczypiorkiem

       Składniki ;

  • 3 jajka
  • 1 łyżkę masła – lub innego tłuszczu
  • szczypiorek
  • sól i pieprz z młynka

    Wykonanie;

Na patelni żeliwnej lub innej rozgrzać masło . Uważam , że jajecznica na maśle ma wspaniały smak , ale może to być inny tłuszcz jaki lubicie . Jajka wybić najpierw do miseczki , aby sprawdzić ich świeżość . Gdy masło jest już dobrze ciepłe wlać jajka na patelnię i delikatnie przemieszać . Posolić i popieprzyć pieprzem z młynka . Czekamy aż jajka dobrze się zetną , wtedy mieszamy , żeby reszta białka się ścięła . Podawać natychmiast , posypać szczypiorkiem do dekoracji . Pieczywo według gustu i upodobań pasuje każde .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *