Przekąski imprezowe oraz kanapeczki
Pomidorki faszerowane ;
Użyłam tutaj tuńczyka z puszki , serka wiejskiego , trochę natki , sól i pieprz do smaku oraz trochę majonezu . Wszystko rozdrobnione widelcem .Pomidorki wydrążone położyć otworem na sitku aby obciekł płyn – na około 10 minut . Potem napełniamy farszem . Ozdabiamy wg. upodobania . Podajemy dobrze schłodzone .
Jajka faszerowane ;
Jajka na twardo są nadziane żółtkami z makrelą wędzoną oraz odrobiną majonezu i natki . Pieprz do smaku , uwaga na sól , ponieważ makrela jest już słona sama w sobie . Żagle są wycięte z papryki . Podajemy schłodzone .
Kanapeczki ;
Tak naprawdę wykorzystujemy to co lubimy i mamy w lodówce . Ważne jest aby było kolorowo i pasowało do gustu gości . Zawsze należy pamiętać o osobach które jedzą inaczej . Pieczywo tostowe nie będzie czerstwieć podczas imprezy , dlatego je polecam na kanapeczki .