Zrazy siekane z jagnięciny z migdałami

Zrazy siekane z jagnięciny z migdałami

  • Składniki ;

  • 1 kg mięsa od łopatki z jagnięciny
  • sól , pieprz
  • obrane migdały
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

    Wykonanie ;

Połowę mięsa zmielić w maszynce a drugą połowę posiekać nożem lub w robocie jeśli jest taki z opcją puls . Mięsa bardzo dobrze wyrobić razem dodając soli i pieprzu aż będzie kleiste . Wcześniej sparzone migdały obrać ze skórki . W miseczce z wodą moczyć ręce , formować zraziki  wkładając do każdego 1 migdał . Obtoczyć w bułce tartej . Smażyć na gorącym tłuszczu . Na koniec włożyć wszystkie na patelnię podlać pół szklanki wody , przykryć i podparować przez około 5 minut . Zraziki będą mięciutkie i smaczne . Podawać z warzywami z patelni jakie kto lubi jednak z dodatkiem ziół prowansalskich lub tymianku , które podniosą walory smakowe jagnięciny .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *