Slimaki z ciasta francuskiego

Slimaki z ciasta francuskiego

    Składniki ;

  • 1 rulon ciasta francuskiego
  • 1 serek ziołowy twarogowy
  • 20 dkg chudego wędzonego boczku
  • 1 słodka cebulka
  • 2 łyżki oliwki
  • sol i pieprz do smaku

    Wykonanie ;

Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwce wraz z drobno pokrojonym boczkiem . Odstawić do ostudzenia . Ciasto francuskie posmarować serkiem , posypać cebulką z boczkiem . Zawinąć rulon , pokroić w krążki . Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Posmarować rozbełtanym jajkiem . Piec 12 minut na 200 st.C. z termoobiegiem . Są pyszne na ciepło jak i na zimno i szybko sie robią gdy mamy niespodziewanych gości . Idealna zakąska do piwka przed telewizorem .



1 thought on “Slimaki z ciasta francuskiego”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *