Slimaki z ciasta francuskiego
Składniki ;
- 1 rulon ciasta francuskiego
- 1 serek ziołowy twarogowy
- 20 dkg chudego wędzonego boczku
- 1 słodka cebulka
- 2 łyżki oliwki
- sol i pieprz do smaku
Wykonanie ;
Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwce wraz z drobno pokrojonym boczkiem . Odstawić do ostudzenia . Ciasto francuskie posmarować serkiem , posypać cebulką z boczkiem . Zawinąć rulon , pokroić w krążki . Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Posmarować rozbełtanym jajkiem . Piec 12 minut na 200 st.C. z termoobiegiem . Są pyszne na ciepło jak i na zimno i szybko sie robią gdy mamy niespodziewanych gości . Idealna zakąska do piwka przed telewizorem .
Może to i wyjdzie w moim kombiwarze. Spróbuję