Pierś z kurczaka po diabelsku

Pierś z kurczaka po diabelsku

      Składniki ;

  • 800 gram piersi z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 1 duża łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka maggi
  • pieprz czarny , szary i czerwony
  • sól i ostra papryka w proszku

    Wykonanie ;

Mięsko pokroić w kostkę i obsmażyć na złoty kolor na maśle . Przełożyć do rondla . Dodać pokrojoną marchewkę i zalać bulionem . Zagotować i dodać wszystkie przyprawy. Poddusić około 20 minut na małym ogniu . Zrobić zasmażkę z mąki , masła i maggi , aby był ciemny kolorek . Dodać do rondla . Na końcu dodać porządną łyżkę gęstej śmietany . Sos ma być bardzo pikantny . Można podawać z ziemniakami z wody i brukselką na maśle .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *