Tarta z renklodami i gruszkami konferencja

Tarta z renklodami i gruszkami konferencja

       Składniki ;

  • 1 rulon kruchego ciasta
  • 10 – 12 renklod
  • 2 gruszki konferencja
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1 szklanka z czubem mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki oleju

    Wykonanie ;

Kruche ciasto wyłożyć do formy na tartę , ponakłuwać widelcem całe dno i wstawić na 12 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Po tym czasie wyjąć i zalać ciastem czekoladowym . W misce zmiksować 2 całe jajka z cukrem na białą masę . Dodać kakao , mąkę i proszek do pieczenia . Miksować i na końcu dodać olej . Jeśli ciasto jest bardzo ścisłe dolać kilka łyżek mleka . Wylać na podpieczone kruche ciasto . Obłożyć pokrojonymi w kostkę gruszkami i połówkami renklod . Piec 40 – 45 minut na 180 st.C.  z turboobiegiem – do suchego patyczka . Po przestudzeniu można posypać cukrem pudrem .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *