Karmazyn pieczony

Karmazyn pieczony

 

       Składniki ;

  • 1 karmazyn na osobę
  • 1 brokuł
  • kilka młodych cebulek
  • pomidor na osobę
  • sól , pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 4 – 5 szparagów na osobę
  • masło do polania
  • natka pietruszki
  • 1 jajko na twardo
  • czosnek suszony , zioła prowansalskie

    Wykonanie ;

Przepyszna rybka w doborowym towarzystwie szparagów , brokuła i pomidora w 20 minut olśni was i waszych gości swoją prostotą i smakiem . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować pędzelkiem oliwką . Wyłożyć ryby ,cebulki , brokuła i pomidory przecięte na pół . Posmarować oliwką , posypać ziołami , solą , pieprzem i czosnkiem . Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni z turboobiegiem na 20 minut . W tym czasie zagotować wodę z solą i ugotować wcześniej obrane szparagi przez 15 minut . Jajko na twardo utrzeć na tarce , natkę posiekać . Wystawić blachę z piekarnika . Na ściereczkę odsączyć szparagi . Podawać najlepiej na podgrzanych talerzach . Na szparagi położyć utarte jajko , natkę i polać masełkiem . Kochani czekam na wasze opinie – to jest po prostu pyszne .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *