Karmazyn pieczony
Składniki ;
- 1 karmazyn na osobę
- 1 brokuł
- kilka młodych cebulek
- pomidor na osobę
- sól , pieprz
- oliwa z oliwek
- 4 – 5 szparagów na osobę
- masło do polania
- natka pietruszki
- 1 jajko na twardo
- czosnek suszony , zioła prowansalskie
Wykonanie ;
Przepyszna rybka w doborowym towarzystwie szparagów , brokuła i pomidora w 20 minut olśni was i waszych gości swoją prostotą i smakiem . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować pędzelkiem oliwką . Wyłożyć ryby ,cebulki , brokuła i pomidory przecięte na pół . Posmarować oliwką , posypać ziołami , solą , pieprzem i czosnkiem . Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni z turboobiegiem na 20 minut . W tym czasie zagotować wodę z solą i ugotować wcześniej obrane szparagi przez 15 minut . Jajko na twardo utrzeć na tarce , natkę posiekać . Wystawić blachę z piekarnika . Na ściereczkę odsączyć szparagi . Podawać najlepiej na podgrzanych talerzach . Na szparagi położyć utarte jajko , natkę i polać masełkiem . Kochani czekam na wasze opinie – to jest po prostu pyszne .