Szarlotki – dietetyczne babeczki wegańskie na marchewce

Szarlotki – dietetyczne babeczki wegańskie na marchewce

        Składniki ;

  • 8 słodkich jabłek
  • 4 marchewki
  • ćwiartka selera
  • imbir w proszku
  • cynamon

     Wykonanie ;

Jabłka obrać i poddusić z pół szklanki wody – bez cukru , posypać cynamonem wg.uznania . Marchewki i selera po obraniu zetrzeć na tarce o średnich oczkach , dodać imbiru i wymieszać . W silikonowe foremki układać po łyżce marchewki z selerem – docisnąć ręką do dna . Na to układać podduszone jabłka – można gorące kłaść . Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 st.C. z termoobiegiem na około 1,5 godz. Mają jedną zaletę  są wilgotne i bardzo smaczne .



2 thoughts on “Szarlotki – dietetyczne babeczki wegańskie na marchewce”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *