Sos vinegret

Sos vinegret

      Składniki ;

  • 1 czubata łyżeczka musztardy
  • sok z połówki cytryny
  • pół łyżeczki tymianku
  • olej lub oliwka
  • sól i pieprz oraz pół łyżeczki miodu

    Wykonanie ;

Do miseczki wkładamy musztardę oraz sok z połowy cytryny . Roztrzepać trzepaczką . Dodać tymianek , miód i dolewać olej ciągle mieszając . Powinniśmy uzyskać gęstą konsystencję . Na końcu dodać sól i pieprz jeśli lubicie ostrzejszy smak . Tutaj jest z podwójnej porcji . Przechowuję w lodówce nawet do tygodnia , jednak szybko schodzi szczególnie gdy jest sezon sałatkowy lub grilowy . Jeśli akurat nie macie cytryny to zawsze można ją zastąpić octem jabłkowym dobrej jakości .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *