Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

  • Lista zakupów;
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • marchewka
  • pęczek natki
  • 1 malutka cebulka typu eszalotka
  • mała paczka rodzynek
  • oliwka
  • sól,pieprz do smaku

                  Wykonanie;

Bardzo dobrej jakości kapustę kiszoną należy rozdrobnić nożem na desce. Tutaj użyłam kapusty kiszonej własnoręcznie. Przełożyć do miski,utrzeć marchewkę i cebulkęna tarce o grubych oczkach i połączyć z kapustą.Dodać też wcześniej sparzone rodzynki (garść) oraz umytą i pokrojoną natkę pietruszki.Wszystko doprawić solą i pieprzem oraz oliwką. Sałatka jest najlepsza gdy odpocznie kilka godzin,pasuje do wieprzowiny,jagnięciny cielęciny i ryb.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *