Dorsz w maśle z makaronem na beszamelu

Dorsz w maśle z makaronem na beszamelu

      Składniki ;

  • 4 porcje dorsza bez ości
  • 2 duże łyżki słonego masła do smażenia
  • 300 gram makaronu rurki
  • sos beszamel ( przepis na blogu )
  • natka pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz z młynka

      Wykonanie ;

Ugotować makaron wg.opisu na opakowaniu . Zrobić sos beszamel ze sporą ilością gałki muszkatołowej . Na patelni rozpuścić masło na małym ogniu . Smażyć rybkę tylko do zabielenia mięsa i odwrócić na drugą stronę . W ten sposób smażona rybka jest bardzo smaczna i rozpływa się w ustach . Ja smażę na maśle solonym , więc używam praktycznie tylko pieprzu na wierzch . Wyłączam ogień i skrapiam sokiem z cytryny . Podaję zawsze na podgrzanym półmisku z makaronem polanym beszamelem i posypuję natką pietruszki oraz pieprzem .

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *