Gołąbki warzywne z kminkiem wege

Gołąbki warzywne z kminkiem wege

Składniki ;

  • 1 duża kapusta włoska
  • 3 papryki czerwone
  • 3 marchewki dość duże
  • kawałek białej kapusty
  • pół selera
  • por
  • 1 pietruszka
  • kalarepa
  • sól,pieprz,kminek,majeranek i 4 listki laurowe
  • natka pietruszki

    Wykonanie ;

Kapustę włoską sparzyć , zdjąć liście pojedyńczo odejmując nożykiem gruby nerw . Marchewkę po obraniu zetrzeć na grubych oczkach , resztę jarzyn pokroić w paseczki typu julienne . Wszystkie jarzyny wymieszać z ziołami . Nakładać na liście kapusty włoskiej i ścisło zawijać . Układać też ścisło w garnku przesypując kminkiem . Zalać wodą , posolić i jeszcze posypać kminkiem . Gotować na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem . Kto lubi można podać z dodatkiem 1 łyżki koncemtratu pomidorowego .

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *