Pasty 4 rodzaje w stylu wege

Pasty 4 rodzaje w stylu wege

 Burak  pieczony z jabłkiem ;

Upieczonego buraka obrać ze skórki , utrzeć na tarce na średnich oczkach . Skropić cytryną . Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach-kto ma dostęp do jabłek BIO nie musi go najpierw obierać . Wymieszać z burakiem , dodać soku z cytryny w razie potrzeby . Można dodać łyżeczkę miodu , ale nie jest to konieczne .


Kalafior z selerem ;

Jarzyny w proporcjach 2:1 ugotować z dodatkiem kurkumy , curry oraz imbiru . Zblendować , dodać posiekanej natki pietruszki .


Kabaczek z selerem ;

Ugotować 4/4 kabaczka do 1/4 selera . Zblendować razem dodając do smaku sól , pieprz oraz usiekaną natkę pietruszki .


Papryka czerwona krem ;

Paprykę ugotować na parze . Zblendować , dodać soli i pieprzu świeżo mielonego oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego na każdą sztukę papryki .


 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *