Kasztany jadalne gotowane

Kasztany jadalne gotowane

     Składniki ;

  • 12 kasztanów na osobę
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka soli

    Wykonanie ;

Dużo osób pytało mnie jak je zrobić – proszę bardzo kilka ciekawostek i przepis . Kasztany sa syte , kasztany znamy pieczone z filmu ale już są dostępne wszędzie , dlatego polecam zrobić w taki odmienny sposób . Zawierają bardzo dużo wit. C , wit. B oraz kwas foliowy , ryboflawinę , niacynę oraz wiele minerałów . W 100 gramach jest 212 kcal. i bardzo wspomagają układ nerwowy , dlatego warto je jeść . Kasztany naciąć na krzyż z grubszej strony . W garnku zagotować osoloną wodę . Wrzucić kasztany i gotować 15-17 minut . Jeśli są do użycia natychmiast to odcedzamy i obieramy z łupin i osłonki pod łupinką . Jeśli są na później to zostawić w wodzie do czasu użycia . Obrane kasztany obsmażyć na maśle na wolnym ogniu – podawać zaraz do mięsa i ciemnego sosu .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *