łosoś pieczony z fasolką

łosoś pieczony z fasolką

       Składniki ;

  • po 200 gram polędwicy z łososia na osobę
  • po 200 gram zielonej fasolki
  • oliwa z oliwek do polania
  • sok z limonki przed podaniem
  • pieprz z młynka świeżo mielony oraz ciut soli

    Wykonanie ;

Porcje ryby oprószyć pieprzem na folii aluminiowej . Fasolkę obgotować 10 minut , odcedzić i dodać do ryby obok . Wszystko skropić oliwką , a tylko fasolkę posolić . Jeśli nie robicie do tego pieczonych ziemniaków to można skroić 1 cebulkę i posypać na wierzchu . Folię zamykamy niezbyt szczelnie po bokach i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 st. C. na turboobiegu przez 15 minut . Mięso z łososia nie powinno być zbyt przepieczone , ponieważ jest suche . Tutaj podałam z ziemniakami pieczonymi w ziołach – przepis na blogu . Przed samym podaniem rybę można skropić sokiem z limonki lub podać obok majonez cytrynowy .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *