Papryka faszerowana mięsem z dodatkiem sera pleśniowego

Papryka faszerowana mięsem z dodatkiem sera pleśniowego

  • Lista zakupów;
  • 4 papryki żółte
  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 1 cebulka
  • 3 łyżki kaszy pęczak
  • 4 plasterki sera pleśniowego
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól,pieprz do smaku

     Wykonanie;

Mięso mielone doprawić solą pieprzem.Kaszę pęczak ugotować al-dente,dodać do mięsa razem z posiekaną cebulką i natką pietruszki.

Umyć i osuszyć papryki,ściąć czapeczki,wypestkować.

Wypełnić papryki farszem mięsnym,na wierzchu położyć po plastrze sera pleśniowego,przykryć czapeczkami.

Na dno naczynia wlać pół szklanki wody oraz 2łyżki oleju.

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 st.C. Piec około 35-40 minut,w zależności od piekarnika.

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *