Pasta z makreli dietetyczna

Składniki ;
- 1 makrela wędzona
- 1 duże jajko na twardo
- 1 spory ogórek kiszony lub 2 mniejsze
- 1 czubata łyżka twarożku Philadelphia lub innego
- pieprz z młynka
- garść ziół : szczypiorek , natka , szczypta czosnku mielonego
Wykonanie ;
Czy na śniadanie , czy na kolację zawsze smaczna pasta z makreli . Tutaj w wersji light żeby jednak zjeść kwasy omega -3 oraz witaminy , a nie serwować sobie zbędnych kalorii . Rybkę obrać ze skóry , ości i wszelkich zanieczyszczeń i rozdrobnić widelcem . Jajko utrzeć na tarce na dużych oczkach tak samo jak ogórki . Ryby ma być połowę w stosunku do innych składników , jeśli macie większą rybę trzeba dodać jeszcze trochę jajka i ogórka . Połączyć z twarożkiem oraz ziołami . Jak za mało twarożku – można jeszcze trochę dodać . Na półmisku wyłożyć pastę z makreli , udekorować ogórkiem kiszonym i wystudzić co najmniej 2 godziny . Podawać z chrupiącą bułeczką z opiekacza lub bagietką . Nic więcej do szczęścia nie potrzeba .