Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem

  • składniki dla 2 osób ;

  • 0,5 kg kapusty kiszonej ( najlepiej własnoręcznie kiszonej )
  • 1 marchew
  • 1 jabłko kwaśne
  • 3 łyżki oliwki z pestek winogron- smak jest neutralny
  • 1 mała łyżeczka cukru brązowego
  • sól,pieprz z młynka do smaku

      Wykonanie ;

Bardzo prosta surówka w 5 minut dosłownie . Typowa baza , potem można dodawać rodzynki czy pestki -zależnie od upodobania . Kapusta kiszona jest kopalnią witaminy C jak i innych . Tutaj wystarczy obrać i utrzeć  marchewkę i jabłko . Kapustę pokroić nożem na desce . Połączyć składniki w misce . Dodać oliwkę , sól i pieprz oraz cukier do smaku i gotowe . 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *