Tarta z bitą śmietaną i owocami bardzo łatwa
Składniki ;
- 1 kruchy spód do ciasta
- 1 śmietana 30%
- 1 łyżka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w pół szklanki gorącej wody
- owoce
Wykonanie ;
Spód upiec w piekarniku wg.wskazówek na opakowaniu , ostudzić . Bardzo zimną śmietankę 30 % zmiksować robotem na najwyższych obrotach dodając pod koniec miksowania cukier i cukier waniliowy . Gdy można odwrócić miskę i nie wylatuje – jest już dobra do użycia . Smarujemy nią upieczony kruchy spód . Układamy owoce jakie kto lubi . Pędzelkiem smarujemy owoce chłodną żelatyną rozpuszczoną w wodzie . To nadaje połysk owocom i tarta staje się apetyczniejsza . Schłodzić przed podaniem .