tortilla

tortilla

      Składniki ;

  • 6 placków tortilli
  • 30 dkg szynki
  • pęczek rzodkiewek
  • szklanka utartego żółtego sera
  • mała puszeczka kukurydzy
  • pomidor duży malinowy
  • papryka czerwona
  • sałata lodowa
  • czerwona cebula
  • sól , pieprz , suszony lub świeży szczypiorek oraz Piment d”Espelette
  • sos czosnkowy – szklanka
  • twarożek ziołowy – szklanka

    Wykonanie ;

Jak wygląda koń każdy wie – tak samo jest z tortillą , ale wszystko zależy od sosu i dodatków . Pokazałam tutaj dokładnie na zdjęciach mój punkt widzenia i układu graficznego mojej tortilli , która po przekrojeniu jest kolorowa i każdy kawałek posiada całe bogactwo smaków jakie są w niej zawarte . Połączyłam sos czosnkowy z twarożkiem ziołowym z suszonym szczypiorkiem oraz dodałam sporo pieprzu i piment d”Espelette . Jeśli nie macie tej przyprawy to polecam każdą , która jest pikantna jak pieprz Cayenne np. To robi wielkie WOW .  Placki smaruję masą twarożku z sosem i przyprawami na całej powierzchni placka . Na to rządkami układam składniki i wszystko posypuję solą , pieprzem i szczypiorkiem . Zawijam ścisło w folię spożywczą każdy oddzielnie i studzę kilka godzin . Przed podaniem kroję w skośne krążki grubości dwóch palców i układam na zimnym półmisku . Można osobno podać resztę sosu . Danie zarówno imprezowe jak i drugie śniadanko do pracy czy na wycieczkę może być dla każdego . Bez krojenia można przechować w lodówce do 2 dni .



1 thought on “tortilla”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *