Zakąski – rożki wytrawne
Składniki ;
- rożki od lodów – u mnie 6 sztuk
- ser emmentaler w kawałku
- ser pieprzowy w kawałku
- cieniutkie kabanosy
- ogórek
- oliwki zielone
- plasterki chorizo
- borówki
- liść sałaty
Wykonanie ;
Dzisiaj prezentuję Państwu przekąskę , którą robię na przywitanie gości – tak zwane entrée .
Jest kolorowa , cieszy oko i wszystkim się podoba , dlatego proponuję ją czy to na wystawne przyjęcie czy na kolację we dwoje . Robi się dosłownie w mig , tylko trzeba mieć składniki w domu . Oczywiście to tylko propozycja , można zamienić składniki i w sezonie dać truskawki lub pomidorki koktajlowe . U mnie taki zestaw składników , tylko koniecznie trzeba podać z wykałaczką , żeby można było wyjąć ser i inne składniki z dna . Sery kroimy w kostkę – ja kupiłam gotowe już , chorizo w plasterki a ogórka w plasterki ze skórką , wypełniamy rożki , wstawiamy do szklaneczek i mogą być w lodówce do czasu przyjęcia nawet od wczoraj . Smacznego życzę .