Żeberka na 3 z miodem i musztardą

Żeberka na 3 z miodem i musztardą

  Składniki ;

  • 2 kg żeberek
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 duże cebule
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy delikatesowej
  • 3 łyżki miodu
  • sól , pieprz do smaku
  • 3 łyżeczki małe sosu sojowego
  • 3 łyżki suszonego czosnku niedzwiedziego

    Wykonanie ;

Żeberka podzielić na części . W dużym , najlepiej żeliwnym garnku rozgrzać oliwę , obsmażać żeberka na złoty kolor z każdej strony . Gdy są już bardzo rumiane dodać cebulę pokrojoną w duże kawałki oraz całe ząbki czosnku . Obsmażyć nie przypalając czosnku . Każde żeberko posmarować miodem i musztardą . Pokropić sosem sojowym , obsypać czosnkiem niedzwiedzim oraz solą i pieprzem z młynka . Uwaga – nie przesolić , ponieważ sól jest już w musztardzie oraz w sosie sojowym . Podlać pół szklanki wody i przykryć . Można upiec w piekarniku na 180 st.C. przez 1,5 godzinki lub na małym gazie dusić w tym samym czasie . Gwarantuję wspaniały smak – sosik powstały w czasie pieczenia jest przepyszny .



2 thoughts on “Żeberka na 3 z miodem i musztardą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *