Zupa krem z cukini i kalarepy

Zupa krem z cukini i kalarepy

Składniki;

  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 cukinie
  • 2 kalarepy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła lub oliwki
  • 2 czubate łyżki koperku
  • Sól i pieprz
  • Świeży estragon ok 10 listków , lub pół łyżeczki suszonego
  • 4 ziela angielskie
  • Śmietana ( opcjonalnie)

    Wykonanie;

Obrać kalarepki oraz cebulę ,marchewki i czosnek . Na tłuszczu obsmażyć cebulę pokrojoną w piórka dodajac pod koniec posiekany ząbek czosnku. Dodać pozostałe składniki pokrojone w kostkę . Zalać litrem wody . Dodać ziele angielskie, sól i pieprz do smaku . Gotować 20 minut na wolnym ogniu pod przykrywką . Pod koniec dodać posiekany koperek . Zblendować . Podawać ze śmietaną posypaną koperkiem .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *