Zupa z dyni hokkaido z pigwą

Zupa z dyni hokkaido z pigwą

     Składniki ;

  • pół dyni hokkaido
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 1 spora pigwa
  • 1 duża łyżka masła
  • pół łyżeczki utartej ga5lki muszkatołowej
  • pół łyżeczki utartego imbiru
  • sól , pieprz do smaku
  • duża łyżka gęstej śmietany

      Wykonanie ;

Dynię wraz z marchewką , ziemniakami oraz pigwą ( pigwa ze skórką ) pokroić w kostkę . Wrzucić do garnka wraz z masłem i zalać wodą aby przykryć składniki . Zagotować , dodać sól i pieprz . Pogotować aż do miękkości około 25 – 30 minut . Zmiksować i wtedy dodać utarty imbir , gałkę muszkatołową oraz śmietanę . Bardzo szybko się robi i szybko znika ta pyszna zupka . Możecie ją podać z grzankami jak również bez niczego .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *