Zupa-krem z papryki

Zupa-krem z papryki

      Składniki na 4 porcje ;

  • 1 cebula
  • pół kopru włoskiego
  • 1 por – tylko biała część
  • czubata łyżka masła
  • 2 marchewki
  • 2 pomidory
  • 6 papryk czerwonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz z młynka do smaku

    Wykonanie ;

Cebulę , koper wloski i pora pokroić w piórka i obsmażyć na maśle . Przełożyć do garnka . Pomidory sparzyć wrzątkiem i pokroić w kostkę . Papryki oraz czosnek i marchewkę pokroić drobno . Wszystko dodać do garnka zalewajac 3/4 l. wody . Pogotować okolo 15 minut i dodać natkę pietruszki . Zupę zmiksować blenderem . Jest gotowa do jedzenia . Dosmaczyć solą i pieprzem do własnego smaku . Można oczywiście dodać śmietany jak i grzanki , ale to już tylko dodatek jaki możecie sami wybrać .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *