Skip to content
SOS ARGENTYŃSKI CHIMICHURRI
Składniki ;
- 1 spory pęczek pietruszki
- 2 czubate łyżki posiekanego oregano
- 0,5 do 3/4 szklanki oliwki z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili
- sok z 1/4 cytryny
- 2 łyżki octu jabłkowego BIO
- sól , pieprz mielony
wykonanie;
- Bardzo szybki sos do mięsa ryby czy makaronu .Sprawdza się w upalne dni kiedy nie mamy ochoty gotować . Pietruszkę , oregano , papryczkę chili i czosnek zmiksować w blenderze lub drobno posiekać . Połączyć z oliwką z oliwek , octem , sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem z młynka . Ostudzić w lodówce jeśli podajecie na zimno . Tutaj jest użyty do makaronu chińskiego i kurczaka smażonego z ziołami.
- Nowość sprawdzamy 123 test