Ciasto czekoladowe 4/4

Ciasto czekoladowe 4/4

      Składniki ;

  • 3 jajka L
  • 150 gram miękkiego masła
  • 150 gram brązowego cukru
  • 150 gram mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia lub proszek pół na pół z sodą oczyszczoną
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 1 mały jogurt
  • Zapach rumowy
  • 100 gram mielonych orzechów laskowych
  • 4 spore jabłka
  • szczypta soli

    Wykonanie ;

Robię to ciasto zawsze gdy się śpieszę , dlatego często nie ma ono dekoracji na wierzchu . Świetnie smakuje z lodami jak i z bitą śmietaną i gwarantuję wam , że szybko znika . Rozgrzewamy piekarnik na 180 st. C. na turboobiegu . W misce ucieramy masło z cukrem i miodem , dodajemy jajka pojedynczo oraz kakao i jogurt . Dodajemy mąkę z proszkiem . Miksujemy jeszcze 2 minutki i juz ciasto gotowe . Połowę wylać do wyłożonej papierem tortownicy , ułożyć obrane i pokrojone w plastry jabłka . Przykryć drugą częścią ciasta . Wstawić do piekarnika na 45 minut . Ciasto jest lekko wilgotne i pyszne . Można je polać czekoladą po ostygnięciu .

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *