Kotlety ziemniaczane po szwajcarsku

Kotlety ziemniaczane po szwajcarsku

    Składniki  ;

  • 5 czubatych łyżek puree ziemniaczanego z wczoraj
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka bułki tartej do środka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Garść siekanej drobno natki pietruszki
  • 1 łyżka siekanej szalotki lub cebulki
  • 5 kawałków sera cheddar wielkości kciuka
  • Bułka tarta do obtoczenia
  • Oliwia z oliwek do smażenia

    Wykonanie;

Do chłodnego puree dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki, sól i pieprz oraz małe jajko . Wszystko dobrze wyrobić dodając po łyżce mąki ziemniaczanej i bułki tartej . Kawałki cheddara oblepić wyrobioną masą , obtoczyć w bułce tartej i smażyć w sporej ilości oliwy na dobrze złoty kolor z dwóch stron . Podawać na ciepło z sosem grzybowym . Gwarantuję , są pyszne i szybkie w przygotowaniu . Z tej ilości wychodzi 5 kotletów .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *