Pasta typu smalczyk z łososia

Pasta typu smalczyk z łososia

   Składniki ;

  • 150 gram okrawków z łososia wędzonego
  • 2 duże łyżki majonezu cytrynowego
  • pół pęczka szczypiorku
  • kilka gałązek natki
  • kilka gałązek koperku
  • łyżka masła
  • bagietka

    Wykonanie ;

Łososia lekko zblendować aby były malutkie kawałeczki . Szczypiorek , koperek i natkę drobniutko posiekać , dodać do łososia wraz z majonezem . Pokroić bagietkę na plasterki , posmarować masłem i troszkę posypać natką – zapiec 10 minut w piekarniku na 220 st. C. Podawać ze schłodzonym smalczykiem z łososia . Pasuje do tego białe wino półsłodkie . Idealna przekąska przed daniem z ryb , lub jako samodzielne danie np.na kolację .

 



1 thought on “Pasta typu smalczyk z łososia”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *