Pasty 4 rodzaje w stylu wege
Burak pieczony z jabłkiem ;
Upieczonego buraka obrać ze skórki , utrzeć na tarce na średnich oczkach . Skropić cytryną . Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach-kto ma dostęp do jabłek BIO nie musi go najpierw obierać . Wymieszać z burakiem , dodać soku z cytryny w razie potrzeby . Można dodać łyżeczkę miodu , ale nie jest to konieczne .
Kalafior z selerem ;
Jarzyny w proporcjach 2:1 ugotować z dodatkiem kurkumy , curry oraz imbiru . Zblendować , dodać posiekanej natki pietruszki .
Kabaczek z selerem ;
Ugotować 4/4 kabaczka do 1/4 selera . Zblendować razem dodając do smaku sól , pieprz oraz usiekaną natkę pietruszki .
Papryka czerwona krem ;
Paprykę ugotować na parze . Zblendować , dodać soli i pieprzu świeżo mielonego oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego na każdą sztukę papryki .