Paszteciki z mięsem w cieście francuskim

Paszteciki z mięsem w cieście francuskim

     Składniki ;

  • 1 rulon ciasta francuskiego XXL
  • 3/4 kg ugotowanego mięsa wołowego z rosołu
  • 1 spora cebula
  • oliwa do obsmażenia
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko

    Wykonanie ;

Cebulkę posiekać i obsmażyć na oliwce . Wystudzić . Mięso z wczorajszego rosołu typu pręga lub łata zmielić w maszynce , wymieszać z cebulką i dobrze dosmaczyć pieprzem oraz solą . Farsz musi być pikantny . Z ciasta francuskiego wykrawać trójkąty , na szerszej powierzchni kłaść sporą łyżkę farszu i zwijać aby cieńszy rożek był na wierzchu . Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozbełtanym jajkiem . Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez około 15 minut na turboobiegu . Gdy są złociste można już wyjmować z pieca . Są przepyszne zarówno na ciepło jak i na zimno . Ze szklanką czerwonego barszczyku tworzą idealną parę .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *