Pikantna zupa z paluszków krabowych z makaronem
-
Lista zakupów;
- paczka paluszków krabowych
- 1 duża cebula
- koperek
- puszka pomidorów w zalewie,lub 2 duże pomidory świeże
- makaron świderki
- papryczka chili
- sól,pieprz do smaku
- masło klarowane
- śmietana 18%
Wykonanie;
Na rozgrzanym maśle klarowanym zeszklić cebulkę pokrojoną w piórka. Przełożyć do garnka,dodać 1,5litra wody.ZagotowaćDodać pokrojone w słupki ok.1cm. paluszki krabowe,doprawić solą,pieprzem oraz papryczką chili.Dodać pomidory z puszki,lub świeże( sparzone ,obrane i pokrojone w kostkę).W międzyczasie ugotować makaron świderki al-dente. Dodać makaron do zupy,zaprawić śmietaną.Na koniec posypać koperkiem. Zupa musi być pikantna,wtedy działa rozgrzewająco.
mam paluszki ,moze jutro ugotuje,pychotka…..