Rogaliki z ananasem

Rogaliki z ananasem

      Składniki ;

  • 4 krążki ananasa
  • 1 okrągły rulon ciasta francuskiego
  • 1,5 torebki cukru waniliowego Oetkera
  • 2 łyżki śmietanki sojowej lub jajko do posmarowania

    Wykonanie ;

Rogaliki , które szybciej znikają niż się pieką . Na szybko do kawki gdy mają wpaść koleżanki .  Ananasa z puszki odsączyć na sitku , a świeżego obrać i wydrążyć . Ciasto pokroić na 8 części , krążki ananasa na pół . Ułożyć na cieście posypać cukrem waniliowym  . Zwinąć rogaliki i posmarować je śmietanką sojową lub rozbełtanym jajkiem . Posypać resztą cukru  waniliowego . Piec około  20 minut na 190 stopni z turboobiegiem . Są megapyszne .

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *