Jarmuż na ciepło

Jarmuż na ciepło

      Składniki ;

  • 4 – 5 liści jarmużu
  • garść nasion mieszanych lub jakie macie w domu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 malutka cebulka
  • sól , pieprz z młynka

    Wykonanie ;

Bardzo szybki przepis na jarmuż . Generalnie trzeba go pokroić w małe kawałki bez łodygi i zamrozić do jutra . Na drugi dzień przelać wrzątkiem na sicie . Jest wtedy miękki i szybko się dusi . Na patelni przesmażyć cebulkę posiekaną z czosnkiem na maśle , dodać jarmuz , dosmaczyć trochę i poddusić pod przykryciem około 10 minut . W tym czasie na innej suchej patelni zgrillować nasiona . Dodać je do jarmużu i wymieszać . Danie jest gotowe . Pasuje do jajek czy mięsa wybornie .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *