Guacamole po meksykańsku

Guacamole po meksykańsku

      Składniki ;

  • 4 sztuki dojrzałego avocado
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona pikantna papryczka
  • sól , pieprz z młynka oraz mielony kminek – wg. gustu
  • sok z 1 cytryny
  • cytryna i pomidorki koktajlowe do ozdoby

    Wykonanie ;

Bardzo łatwa do wykonania pasta guacamole z avocado . Po meksykańsku , ponieważ jest pikantna ze względu na papryczkę . Cebulę , czosnek i papryczkę drobno posiekać – ja to zblendowałam dosłownie . Avocado obrać ze skóry i rozgnieść widelcem wraz z sokiem z cytryny . Połączyć z masą z cebuli , czosnku i papryczki i dosmaczyć po swojemu – ma być pikantnie . Wyłożyć na półmisek , ozdobić pomidorkami oraz plasterkami cytryny i wstawić do lodówki na kilka godzin do wystudzenia . Podawać jako dodatek do sałaty lub po prostu do pieczywa jako samodzielne danie . Można też wykorzystać do mięsa pieczonego .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *