Małże w sosie Suzette

Małże w sosie Suzette

      Składniki na 1 porcję ;

  • 12 – 15 małży
  • sos z gotowania na winie
  • pół szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz z młynka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki soku z limonki

    Wykonanie ;

Ugotowane małże z białym winem ( przepis na blogu ) obieramy z muszli . Z sosu który został z gotowania małży odbieramy trochę jarzyn i układamy razem z malżami na półmisku . Na patelni rozgrzać masło , dodać mąkę i dodawać sos z gotowania małży ciągle mieszając . Dodać sól , pieprz i sok z limonki .  Na końcu dodać śmietanę aby zabielić sos . Sos ma być dość gęsty . Podawać z bagietką lub z ryżem jaśminowym .

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *