Racuchy z jablkiem , bananem i cassonadą

Racuchy z jablkiem , bananem i cassonadą

     Składniki ;

  • 2 jabłka
  • 1 duży banan
  • 200 ml. mleka
  • 1 duże jajko
  • czubata szklanka mąki pszennej tortowej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • do smażenia olej kukurydziany wymieszałam z oliwką z oliwek

    Wykonanie ;

Mąkę , cukry i proszek do pieczenia wymieszać . Dodać mleko i jajko . Wyrobić na gładką masę bez grudek . Jabłka i banana obrać i pokroić w dowolne kawałki . Wymieszać z ciastem . Ja lubię mieć dużo owoców w racuchach , więc nieraz pod koniec jeszcze dorzucam pół jabłka . Smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolorek . Zdejmujemy z patelni na bibułę aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu . Przekładamy na talerz i posypujemy grubo cukrem cassonada – jak nie macie to może być brązowy cukier trzcinowy . Polecam te pyszne racuchy dla każdego dużego i małego smakosza .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *