Zupa krem z kapusty pekińskiej

Składniki ;
- pół średniej kapusty pekińskiej
- 2 spore cebule czerwone
- 2 marchewki
- 1 papryka żółta lub pomarańczowa
- garść usiekanej natki pietruszki
- sól , pieprz , majeranek
- 2 liście laurowe
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 – 3 ziemniaki
Wykonanie ;
Bardzo szybka i ciekawa w smaku zupa krem . Gdy się zmiksuje z liściami laurowymi naprawdę zaskakuje . Wszystkie jarzyny rozdrobnić w kostkę , tylko cebulkę poszatkować drobno . Na rozgrzanej oliwce zeszklić cebulkę z solą i pieprzem . Wrzucić do garnka pozostałe składniki i zalać gorącą wodą . W ten sposób witaminy zamykają się w jarzynach . Ja zalewam do wysokości jarzyn , żeby potem zupa była dość gęsta . W szybkowarze to około 10 minut , w zwykłym rondlu 25 minut gotowania pod przykryciem . Zmiksować wszystko razem z listkami laurowymi . Dla mnie smak jest super ciekawy . Można podawać z grzankami lub startym serem .