Zupa krem z kapusty pekińskiej

Zupa krem z kapusty pekińskiej

       Składniki ;

  • pół średniej kapusty pekińskiej
  • 2 spore cebule czerwone
  • 2 marchewki
  • 1 papryka żółta lub pomarańczowa
  • garść usiekanej natki pietruszki
  • sól , pieprz , majeranek
  • 2 liście laurowe
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 – 3 ziemniaki

    Wykonanie ;

Bardzo szybka i ciekawa w smaku zupa krem . Gdy się zmiksuje z liściami laurowymi naprawdę zaskakuje . Wszystkie jarzyny rozdrobnić w kostkę , tylko cebulkę poszatkować drobno . Na rozgrzanej oliwce zeszklić cebulkę z solą i pieprzem . Wrzucić do garnka pozostałe składniki i zalać gorącą wodą . W ten sposób witaminy zamykają się w jarzynach . Ja zalewam do wysokości jarzyn , żeby potem zupa była dość gęsta . W szybkowarze to około 10 minut , w zwykłym rondlu 25 minut gotowania pod przykryciem . Zmiksować wszystko razem z listkami laurowymi . Dla mnie smak jest super ciekawy . Można podawać z grzankami lub startym serem .



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *