Sakiewki ze Szpinakiem i parmezanem
Składniki ;
- 300 gram szpinaku uduszonego z czosnkiem
- 100 gram sera feta
- 2 łyżki utartego parmezanu
- pieprz
- 1 jajko
- ciasto francuskie – paczka XXL lub zrobić , przepis jest na blogu
Wykonanie ;
Uduszony zimny szpinak zmieszać z serem feta rozdrabniając go widelcem . Dosypać utartego parmezanu oraz pieprzu , farsz musi być pikantny . Uwaga na sól – sery są już słone same w sobie . Ja miałam tylko posolony szpinak . Rorbełtać jajko . Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty i ponacinać przy rogach dla lepszej wentylacji szpinaku . Nakładać czubatą łyżkę farszu na każdy kwadrat . Zlepiać rogi po przekątnej . Posmarować jajkiem . Piec 15-20 minut na turboobiegu w temp. 200 st.C. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno .