Sakiewki ze Szpinakiem i parmezanem

Sakiewki ze Szpinakiem i parmezanem

      Składniki ;

  • 300 gram szpinaku uduszonego z czosnkiem
  • 100 gram sera feta
  • 2 łyżki utartego parmezanu
  • pieprz
  • 1 jajko
  • ciasto francuskie – paczka XXL lub zrobić , przepis jest na blogu

    Wykonanie ;

Uduszony zimny szpinak zmieszać z serem feta rozdrabniając go widelcem . Dosypać utartego parmezanu oraz pieprzu , farsz musi być pikantny . Uwaga na sól – sery są już słone same w sobie . Ja miałam tylko posolony szpinak . Rorbełtać jajko . Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty i ponacinać przy rogach dla lepszej wentylacji szpinaku . Nakładać czubatą łyżkę farszu na każdy kwadrat . Zlepiać rogi po przekątnej . Posmarować jajkiem . Piec 15-20 minut na turboobiegu w temp. 200 st.C. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno .

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *